rovinj0207241

Prošlog vikenda u hotelu Spirito Santo u Rovinju, senzacionalnim događanjem predstavljen je program 6. izdanja festivala Rovinj Art&more. U predivnom ambijentu restorana Sapori di Spirito Santo, pod vodstvom chefa s velikim europskim iskustvom, Nikole Vučkovića, svi gosti uživali su u vrhunskim delicijama. Također su predstavljeni i renomirani vinari Kota, Kadum i Radovan, trojica izvanrednih proizvođača vina i dobitnici brojnih nagrada.

Sinoćnja zabava, koju je besprijekorno i nadahnuto vodila Mila Elegović, bila je prilika za susret sa sponzorima i prijateljima festivala u posebno zanimljivom ambijentu hotela Spirito Santo Palazzo Storico. Među gostima su se našli poznata lica poput Zvončice Vučković, Mirne Sporiš, Annamarie Serde i Dinka Bogdanića, dok su glazbenu kulisu upotpunili DJ So Chic te gošće Irma Dragičević i Anastasia Groshko.

Prema riječima direktora festivala Ronalda Brausa, svečano otvorenje festivala održat će se 21. srpnja uz koncert Zagrebačkih solista, koji ove godine slave svoj sedamdeseti rođendan. Ovaj renomirani ansambl koncertnim program pod nazivom Charme dell’Istria donosi svevremensko djelo Četiri godišnja doba kojega je skladao Antonio Vivaldi.

Tijekom festivala, brojni koncerti i predstave održat će se na nekoliko atraktivnih lokacija, uz sudjelovanje više od 100 umjetnika koji će izvesti 14 različitih programa. Otvaranju festivala prethodit će klavirski recital laureata prošlogodišnjeg festivala, Vedrana Janjanina, dok će prva izvedba samog programa biti predstava Dal Istria con amor Talijanske drame HNK I.pl Zajc iz Rijeke.

Novost ovogodišnjeg festivala je uključivanje filma kao forme, te će publika moći uživati u projekciji TV drame Igra u dvoje Tita Strozzija, uz susret s legendarnom Svetlanom Bojković koja je tu dramu snimila davnih 70-ih godina s partnerom Borisom Buzančićem. Još jedan filmski hit koji će donijeti dašak starog Zagreba u Rovinj je film Tko pjeva zlo ne misli, uz susret s legendom Mirjanom Bohanec Vidović.

Koncertni program obiluje zanimljivim događanjima: koncert mladog tenora Tomislava Jukića uz gostovanje primadone Martine Zadro, nastup ansambla Antiphonus te nastup ansambla Ars sacra koji će uz soliste Anabelu Barić i Davora Nekjaka izvesti velebno djelo G. Faurea: Requiem, pod dirigentskim vodstvom Josipa degl’ Ivellia. Ovim nastupom će se svečano zatvoriti festival u listopadu.

Bogat kazališni program i umjetničke izložbe

Tijekom festivala, publika može uživati u predstavama Ja(o) meni te Tere i Luce kazališta Planet Art, uz legendarne Anju Šovagović Despot i Natašu Janjić Medančić. Akademska slikarica Lada Luketić predstavit će svoj likovni opus u hotelu Spirito Santo, dok će Maja Šoljan predstaviti novosti iz radionice Šoljanovih.

Tradicionalni koncert Ronald Braus i gosti donosi dašak glamura u grad, a ovogodišnji gosti su Alen Đuras, Irma Dragičević, Mila Elegović i Frano Ridjan.

Festival Rovinj Art&more ove godine obećava nezaboravno iskustvo, spajajući vrhunsku umjetnost, glazbu i gastronomiju u jednom od najljepših hrvatskih gradova.

Tekst: Press
Fotografije: Robert Vijatović

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO