delnice2607231

Ni kiša nije spriječila odlično raspoloženje na otvorenju programa na novoj lokaciji Cinehill Motvoun Film Festivala. Na brdu Petehovac iznad Delnica raspoloženje je bilo daleko od pokislog, a tražilo se i mjesto više u kupoli nazvanoj Francis Ford Kupola. „Ovo je Cinehill, dragi moji! Naš novi pokušaj na novom brdu filmova da napravimo festival koji ćete svi voljeti“ rekao je direktor festivala Igor Mirković.

Selektorica glavnog programa, Milena Zajović najavila je dobro vrijeme i pozvala ljude da se do 29. srpnja priključe bogatom programu, koji uz mnoštvo filmskih naslova, geografski smještenim na svim stranama svijeta, sadrži i niz zanimljivih radionica, šetnji u prirodi i edukativno-zabavnih događanja.

Festival ne bi bio moguć bez potpore Primorsko-goranske županije, Hrvatskog audiovizualnog centra te Turističke zajednice Kvarnera koja je manifestaciji, kako je istaknuo Mirković, dala glavni vjetar u leđa.

Dobrodošlicu prisutnima izrazila je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov riječima: „Srce mi je puno, godinama pratimo Motovun Film Festival i na neki način priželjkujemo takve velike manifestacije na Kvarneru jer to je ono što privlači goste na destinaciju“.

Festival je službeno otvorio zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula. „Ovo je zaista velika stvar za Gorski kotar. Motivacija je to ljudima da dođu u ovaj još nedovoljno otkriven biser naše županije“, rekao je Mamula, zahvalivši ekipi festivala što je odabrala „najzelenije srce Hrvatske da nastavi svoju priču.“

Filmski program otvoren je projekcijom filma Suša koji je najavio selektor Jurica Pavičić našalivši se: „Znam da s današnjim vremenom suša ne izgleda kao prvi problem. No ovo je film koji se bavi i sušom i globalnim zagrijavanjem - koje zaista jest problem“. Film Paola Virzíja, njegov treći na ovom festivalu, apokaliptična je eko-drama koja prati građane Rima u trenutku trogodišnje suše koja je posve promijenila način života u gradu.

Programu u kupoli prethodilo je paljenje krijesa, a čast da to učini dobio je Zdenko Jelčić, dobitnik Nagrade 50 godina. U prvom u nizu edukativnih događanja o suživotu s prirodom posjetitelji su se našli oči u oči sa sovom ušarom i jastrebom. O pticama grabljivicama podučavao je Emilio Menđušić, voditelj Sokolarskog centra Dubrava.

Pozornost posjetitelja ukrao je osmogodišnji DJ Svemir, vjerojatno najmlađi DJ na svijetu koji reproducira glazbu s ploča, dok je glazbeni program na kraju večeri završio Mile Kekin sa svojim bendom. Na vidikovcu brda Petehovac počele su i zdravice s pogledom na kojima se predstavljaju vinari i OPG-i iz Primorsko-goranske županije.

Cinehill Motovun je i zeleni festival. U suradnji s udrugom Čisteći medvjedići tijekom cijele manifestacije nizom edukativnih akcija ukazuje se na nužnost očuvanja okoliša, a svoj obol suživotu s prirodom daju i kamperi koji su u zavidnom broju došli na ovaj festival.

Detaljnije informacije o programu i ulaznicama mogu se pronaći na stranici motovunfilmfestival.com ili u festivalskim informativnim publikacijama.

Tekst: Press
Fotografije: Nina Đurđević

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO