Prva regionalna glazbena konferencija Adria Music Conference koja se i ove godine održava u Umagu od 01. - 03. lipnja ugostit će najveću divu hrvatske glazbene scene, jedinstvenu Josipu Lisac. Ova je hrvatska pjevačica poznata po izvornoj mješavini različitih glazbenih žanrova, unikatnom i ekscentričnom scenskom pojavom te izraženim vokalnim sposobnostima. Brojni će znatiželjnici dobiti priliku nakratko ući u svijet ove velike dive sudjelujući na njezinom predavanju u sklopu ovogodišnje Adria Music Conference.

“Adria Music Conference biti će prilika da se prisjetimo kako i na koji način su nastale neke od ključnih pjesama hrvatske pop antologije. Biti će to prilika da razgovaramo o tome kako u današnje vrijeme ostati inovativan i iznova stvarati novu glazbu i ideje.“ – izjavila je Josipa Lisac.

Kao dijete izuzetnog glazbenog talenta, već u 10. godini postaje članicom Zbora Hrvatske radio televizije. Pjevajući ozbiljni glazbeni repertoar, od stare sakralne, preko klasične i moderne avangardne, sve do etno-tradicionalne glazbe, stječe svoje prvo, a zatim i sve bogatije glazbeno obrazovanje. Premda odgajana na Monteverdiju, Bachu, Beethowenu, Brittenu, vrlo brzo pokazuje svoje zanimanje za rock glazbu, te 1967. postaje lead-vokalom popularne rock grupe "O'Hara", a zatim grupe "Zlatni akordi".

Već prvo pojavljivanje u javnosti, izaziva pravu senzaciju kod široke publike: u njezinom pjevanju sublimira se sve ono najbolje iz najrazličitijih glazbenih žanrova, a već prvi festivalski nastup, na najvećem onodobnom festivalu zabavne glazbe u Opatiji, najavljuje dolazak i pojavu izuzetne pjevačke osobnosti na ondašnju jugoslavensku glazbenu scenu.

Ne samo svojim fascinantnim glasom i originalnim interpretacijama, već jednako tako i svojom jedinstvenom i intrigantnom pojavom, Josipa Lisac ubrzo postaje osobenom zvijezdom rock glazbe. Razvijajući se i idući uporno dalje protiv svih uobičajenih struja, ona razvija svoj jedinstveni stil glazbenog izražavanja. Odabire znatno teži, ali tim temeljitiji i vrijedniji put svoje karijere.

Early Bird prijave za radionice AMC konferencije šalju se na e/mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., dok se smještaj može osigurati preko agnecije Atlas na web adresi www.atlas.hr. Broj prijava za radionice je ograničen na maksimalno 20 osoba po radionici, a prijave se prihvaćaju do ispunjenja slobodnih mjesta.

Uz Adria Music Conference, isti vikend u sklopu glazbenog spektakla Umagination grad Umag ugostit će vodeća imena svjetske glazbene scene, a do sada su svoj nastup potvrdile DJ zvijezde Axwell, Martin Solveig, Deniz Koyu i ENVY MY MUSIC, koji će svoj nastup imati u ATP Dance Areni. Early bird ulaznice za Umagination mogu se, po cijeni od 130 kuna, kupiti u sustavu Eventima (www.eventim.hr).

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO