tophr0703221

U zagrebačkom klubu Mint club & more sinoć je održana treća dodjela nagrada Top.HR Music Awards koju organiziraju Hrvatska diskografska udruga i RTL, a na kojoj su nagrađeni najuspješniji glazbenici u protekloj godini. Nagrade su se dodijelile u 11 kategorija prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

Top.HR Music Awards statuom Steklarne Rogaška sinoć su 'okrunjeni' sljedeći izvođači: U kategoriji pjesma godine slavio je Gibonni s pjesmom „Kiša (Z'naab)“, muški izvođač godine je Matija Cvek, ženski izvođač, ali i ujedno nove lice godine je Albina, grupa godine je Silente, najprodavaniji domaći album (reizdanje) je „Haustor“ istoimenog benda, dok je najprodavaniji novi domaći album „Inamorana“ Tončija Huljića & Madre Badessa. Streaming singl godine je „Refužo“ grupe Dalmatino, streaming izvođač godine je Petar Grašo, a u kategoriji najprodavanijeg inozemnog albuma nagradu je odnio „Senjutsu“ benda Iron Maiden, dok je inozemni izvođač godine Dua Lipa.

Dobitnica najvećeg diskografskog priznanja - Multiplatinum Award Hrvatske diskografske udruge za jedinstveni glazbeno-umjetnički doprinos i 30 godina diskografskih dostignuća je Vanna koja nije skrivala ponos i zadovoljstvo priznanjem.

Treća dodjela nagrada Top.HR Music Awards, kroz koju je publiku vodila autorica projekta, Ana Radišić, bila je i u znaku žena koje su obilježile hrvatsku diskografiju, a cijelu proteklu godinu Hrvatska diskografska udruga posvetila je upravo damama koje su kroz protekle godine i desetljeća dale svoj doprinos glazbi kroz stihove, glas, interpretacije ili rad udruge. Tim povodom, osim dobitnika nagrade na pozornici su svoje najveće hitove izvele Tereza Kesovija, Meritas, Vanna, Alka Vuica, Emilija Kokić i Mia Dimšić, a hitovi Vjekoslave Huljić izvedeni su u instrumentalnoj verziji. U večeri koja slavi glazbu i najuspješnija imena glazbene industrije, publika i umjetnici su se kroz najveće hitove Parnog Valjka prisjetili neponovljivog Akija Rahimovskog koji nas je napustio prije mjesec i pol.

Top.HR Music Awards glazbena je nagrada koja je kroz tri godine postala eminentno glazbeno priznanje na domaćoj sceni, a najatraktivnije nastupe izvođača s treće dodjele gledatelji RTL-a mogu pogledati u subotu, 12. ožujka, na RTL 2 u emisiji Top.HR.

Tekst: Press
Fotografije: Bojan Zibar i Mario Poje

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO