Outlook festival u srijedu je u pulskoj Areni najavila glazbena ekstravaganca, kada je pet tisuća posjetitelja uživalo u šest iznimnih nastupa različitih zvijezda, od hip-hop kolektiva Jurassic 5, do drum'n'bass zvijezde Roni Sizea. Atmosfera koncerta u Areni bila je odličan indikator glazbeno-plesnog vatrometa koji je obilježio prvi festivalski dan, četvrtak, kada je na jedanaest kopnenih pozornica i čak dvanaest zabava na brodovima nastupio samo dio od najavljenih tristo izvođača. Glazbena raznolikost, s naglaskom na dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum'n'bass, garage i srodne žanrove te idilična lokacija festivala i blagonaklono ljetno vrijeme već osmu godinu za redom privlače veliki broj britanskih, francuskih, nizozemskih, talijanskih i regionalnih posjetitelja.

Dnevnu pozornicu na plaži i prepun kamp Brioni jučer su posjetili pulski gradonačelnik Boris Miletić sa zamjenikom i pomoćnikom ministra turizma RH, Daglasom Koracom i Ivanom Glušcem, u pratnji organizatora festivala, Vedrana Menige i Davora Uljanića s hrvatske te Noah Balla s engleske strane. Miletić se organizatorima zahvalio na trudu koji ulažu u organiziranje festivala od velikog značaja za Pulu i Istru.

"Festivali generiraju velike prihode za lokalnu zajednicu i to upravo u vrijeme posezone kada turista više ne bi bilo", naveo je Miletić te dodao da mu je drago da, osim same financijske strane, festivali Pulu svrstavaju u sam centar glazbenih događanja.

Navečer na tvrđavi Clearing, Harbour, Mungos i Void pozornice prašile su se od plesnih koraka i orile od dobre komunikacije među izvođačima, MC-jevima i posjetiteljima. Clearing su okupirali grime i hip-hop ritmovi u interpretaciji potpisnika Hyperdub etikete Flowdana, te kolege Novelist i Logan Sama. Na Harbouru je uživo nastupio Maribou State, no okupljeno su mnoštvo te najveće festivalske pozornice do plesnog krešenda dovele svježe britanske house zvijezde Dusky i Moxie. Void pozornicu porinuli su članovi domaćeg glazbenog kolektiva CFSN, Funk Guru i phillipe, nakon čega se izvedbom uživo predstavio stalni festivalski gost - Zed Bias. Pozornicom Garden lomile su se rime još jedne domaće izvođačice - odlične Diyale. Mungos i dubstep producent Mala vole se javno i u kontinuitetu, pa ne čudi što je upravo on bio zadužen za glazbenu orkestraciju te već kultne pozornice.

Vikend na Outlooku obilježit će nastupi naslovnih zvijezda festivala, među kojima izdvajamo fantastičan hip-hop u izvedbi Run the Jewels koji u Pulu stižu direktno sa svjetske turneje, Londončanku opakog jezika i plesnog ritma - Kate Tempest, kao i grime zemljake Boy Better Know. Ime koje se prenosi festivalom kao garancija odlične drum'n'bass zabave jest Noisia, a pridružit će joj se osvjedočeni majstori žanra i festivalske atmosfere Goldie, DBridge te Om Unit. Hip-hop, reggae, no i bogatstvo različitih glazbenih žanrova karakterističnih za Outlook, obilježit će posljednji festivalski dan kad će Clearing pozornicom deset sati dirigirati veliki glazbeni znalac Madlib s legendama Pete Rockom, J Roccom i Moodymanom. Potonji je glazbenik stalni festivalski gost, kao i veliki Bug koji će ove godine nastupiti na Harbour stageu u društvu Flowdana, Mange i Miss Red. Počasni gosti Outlook festivala su Cutty Ranks, legendarni vokalist dancehall i reggae scene ogromne reputacije te 'kralj dancehall glazbe' Beenie Man.

Ulaznice je moguće kupiti na Entrio prodajnim mjestima kao i na blagajni na glavnom ulazu festivala. Dnevne ulaznice po cijeni od 250 kuna, dvodnevne ulaznice po cijeni od 500 kuna te vikend ulaznice od 700 kuna (vrijede za petak, subotu i nedjelju) mogu se kupiti na glavnom festivalskom ulazu.

Tekst: Press
Fotografije: Daniel Kiršić

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO