antonela0212211

Operna diva Antonella Malis adventskim humanitarnim koncertom nakon više od dva desetljeća oduševila je ispunjenu koncertnu dvoranu Hrvatski dom Split i u rodni grad donijela toliko priželjkivani anđeoski glas, energiju i emocije koje se zauvijek pamte. U večeri ispunjenoj ljubavlju, empatijom, i pomaganjem kroz glazbu, Antonella je izvela nezaboravni crossoverski repertoar predvođen naslovima La vie en rose, Parla piu piano, You raise me up, O holy night u kojem su uživali splitsko - dalmatinski župan Blaženko Boban, direktorica TZ Grada Splita Alijana Vukšić, glazbenik Joško Banov, modna dizajnerica Anamarija Asanović, vaterpolisti Nikša Dobud, Luka Bukić i Jere Kragić Marinić te brojni drugi. Sretna lica i ovacije publike najljepši su poklon rođenoj Splićanki u ovom posebno emotivnom i dugo iščekivanom koncertu za pamćenje, održanom u sklopu Adventa u Splitu.

Posebno emotivan trenutak bio je nastup zbora laringektomiranih osoba Optimisti pod vodstvom logopedice Tamare Živković Ivanović i splitskog zbora Orilo grmilo koji su prekrasnom pjesmom publiku naprosto ostavili bez daha. Bez glasnica izvodeći najljepše pjesme pokazali su kako njihov glas nije zarobljen, već svojim svakodnevnim trudom ostvaruju iznimne glasovne mogućnosti kojima su na najljepši mogući način upotpunili ovu koncertu večer. Snimka ovog čarobnog koncerta dostupna je na YouTubeu.

Jedan od najuzbudlivijih trenutaka koncerta bio je nastup gošće iznenađenja, glazbenice Zorice Kondže. Glazbena diva najljepšim je izvedbama pokazala svu svoju glazbenu čaroliju i oduševljenu publiku podigla na noge.

Koncertnu dvoranu Hrvatskog doma Split za ovaj poseban koncert prepoznatljivim je božićnim motivima ukrasila Tanja Medanić, hrvatska dizajnerica interijera i reljefne teksture zidova koja živi i radi u Houstonu u Americi.

Koncert se održao u suorganizaciji Turističke zajednice Grada Splita i koncertne dvorane Hrvatski dom Split, a sav prihod od ulaznica namijenjen je Hrvatskoj zajednici laringektomiranih osoba. „Adventska bajka - Glasom od srca za osobe bez glasnica“ pravi je primjer onoga što ovogodišnji Advent u Splitu poručuje svojim sloganom. „Kliknimo na Advent” poziva građane i posjetitelje da uživo „kliknu”, primjerice, s gastronomskom ponudom ili kulturnim programom. S druge strane, dio programa prilagođen je digitalnim kanalima kako bi baš svatko mogao vidjeti sadržaj koji ga zanima, bez obzira na to gdje se nalazi. „Kliknimo na gastro“, „Kliknimo na kulturu“ i „Kliknimo na igru“, tri su glavna smjera putem kojih baš svatko može pronaći ono što ga najviše zanima.

Tekst: Press
Fotografije: Maja Prgomet / Hrvatski dom Split

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO