THE BUSINESS, Oi! punk divovi iz Londona održat će koncert u utorak, 10. ožujka u Vintage Industrial Baru. Prije njih nastupit će zagrebački bend Ciroza Jetre. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu i Vintageu, a na dan koncerta koštat će 50 kuna. It's Oi!, it's punk, it's rock 'n' roll... it's The Business - kultna četvortka koja je na ulice južnog Londona prvi put stupila krajem 1979. godine pa zajedno s kolegama Angelic Upstarts, Blitz i The 4-Skins postala predvodnik novog vala britanskog punka koji je pod njihovim vodstvom postao žešći no ikad i koji je više no ikad prenosio streetwise poruke.

Predvođeni jedinstvenim Mickyjem Fitzom, The Business se nerijetko dovode u vezu s ranom američkom hardcore scenom. Iako žestoki, njihove pjesme su himnične na čemu mogu zahvaliti svojim prethodnicima Sham 69. Prvi koncert odsvirali su 1981. godine kao support bend The 4-Skinsima što ih je dovelo u prisan odnos s Oi! scenom. Kako je pak Oi! pokret često krivo etiketiran kao desničarski i rasistički, The Business su na turneji 'Oi Against Racism and Political Extremism... But Still Against The System' očito zauzeli stav protiv bilo kakvog političkog ekstremizma.

Za njihov najveći hit objavljen u posljednje vrijeme slovi pjesma ‘England 5 - Germany 1’ koja je nastala kao rezulatat kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2001. godine.

Usprkos čestim preinakama u postavi, gotovo da i nema dijela svijeta u kojem The Business nisu svirali pa je tako bend koji je prve korake napravio po zapučcima londonskih ulica i pubova postao izuzetno važan dio globalne punk scene čiju energiju i tridesetogodišnje iskustvo nikako ne bi smjeli propustiti pogledati na koncertu u svojem gradu i klubu.

CIROZA JETRE je nastala 2000. godine. Uz manje izmjene članova i dalje sviraju u trojcu Picek-bas, Crni-gitara, Tomek-vokal, od nedavno Lule-bubanj uz podršku Janka iz SpokOi-a na drugoj gitari. Ove godine obilježavaju 15 godina postojanja benda. Za sebe kažu da su najzagrebačkiji DRUNK STREET PUNK bend! Sviraju svoje stvari, uz pokoju obradu, samo pank za dušu!

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO