Schmeck Daddy će 30. siječnja u drugom ovogodišnjem izdanju u Vintage Industrial Bar ugostiti world music/ethno senzaciju - Kries! Karte u pretprodaji po cijeni od 50kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18). Na ulazu u Vintage Industrial Bar na dan održavanja će koštati 60kn! KRIES pronalazi nadahnuće u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala.

Dosadašnjim djelovanjem KRIES je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama World Music-a. Njihov prvi album "Ivo i Mara" objavljen je 2004. godine, a 2008. godine objavili su svoj drugi album “Kocijani” u suradnji s Martinom Swanom kao glazbenim producentom. KRIES trenutno radi na svom trećem albumu čiji se izlazak očekuje početkom 2015. godine.

Osim studijskih albuma KRIES je napravio i glazbu za cjelovečernji film "Konjanik” redatelja Branka Ivande (za koju su dobili diskografsku nagradu “Porin 2005” u kategoriji “Najbolji album originalne glazbe za kazalište, film i tv”), glazbu za dvije kazališne predstave: “Glasi iz planina” i “Potjeh”, te glazbu za promotivni film Hrvatskih autocesta.

Trenutno, Kries marljivo radi na materijalu za novi album.

KRIES:
Mojmir Novaković - vokal
Ivo Letunić - lijerica
Andor Végh - gajde, diple, frula, dvojnice, kaval
Krešimir Oreški - udaraljke
Erol Zejnilović - električna gitara
Konrad Lovrenčić - bas gitara
Ivan Levačić - bubnjevi

Početak programa u 20:30. Vidimo se u petak, 30. siječnja, u Vintage Industrial Baru!

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO